UDL-Roeselare en de Covidmaatregelen 2021

23 november 2021

Beste UDL-leden,
 

Eind oktober kunnen we na anderhalf jaar coronaleed eindelijk onze UDL-activiteiten hervatten.


Zoals u kon lezen op uw lidkaart starten we ons nieuw academiejaar op dinsdag 26 oktober ’21 met de lezing van prof. Thomas Hertog, ‘In de voetsporen van Steven Hawking’.


Omdat we alle leden een veilige omgeving willen aanbieden, zorgen we - in het kader van de intussen gekende Covidmaatregelen die de overheid heeft vastgelegd - voor bijkomende maatregelen die u zorgvuldig dient na te lezen:

 

 • Bij het binnenkomen van CC De Spil, vragen we dat u uw Covid Safe Ticket (coronacertificaat) in de hand hebt (liefst op uw smartphone/Iphone maar op papier kan ook) samen met uw UDL-lidkaart 2021-2022 met het naamlabel. De QR-code zal gescand worden met de CovidSaveBE-app en dit door onze bestuursleden/medewerkers. (Dit Covid Safe Ticket is identiek aan het Europees coronacertificaat). Om geen tijd te verliezen vragen we deze beide ‘documenten’klaar te houden. We zorgen voor voldoende scanners en bij problemen zal een steward kunnen bijspringen.
   
 • Wie in het Teaterkafee al aanwezig is vóór 13.30u, zal ook het coronacertificaat én de UDL-lidkaart moeten tonen bij het binnenkomen in de hal van de Spil vooraleer hij/zij de lezing in de Schouwburg kan bijwonen.
   
 • Eenmaal u als ‘veilig’ bent gescand, hoeft u geen mondkapje meer te dragen, maar dat mag/kan uiteraard wel nog altijd als u dat wenst. Met een geldig coronacertificaat bent u veilig en kan het mondkapje dus in het CC De Spil weggelaten worden. Beschikt u niet over het coronacertificaat, dan kunt u de lezing niet bijwonen.
   
 • Om een te lange wachtrij bij de ingang van de Spil te vermijden, zal er vanaf 13.30u aan het gebouw controle zijn en is de toegang tot de schouwburg ook mogelijk vanaf 13.30u.
   
 • We starten onze lezingen verder graag stipt om 14.30u.

   

We hopen op ieders bereidwillige medewerking om zo alle UDL-leden een veilig gevoel te kunnen meegeven bij ons nieuw academiejaar.

Uiteraard volgt UDL-Roeselare, bij elke wijziging van de coronamaatregelen, de aangepaste voorschriften van onze gastheer De Spil, te raadplegen op de website www.despil.be onder de rubriek “coronamaatregelen in de cultuursector /update”.

 

Een vriendelijke groet, namens het voltallig bestuur
 

Ann Sarre, voorzitter


< Nieuwsoverzicht