Kan je twee moedertalen hebben? + Waarom moet elke volwassene kinderboeken lezen?

 

Wereldwijd zijn er zo'n 6000 talen. Unesco riep 21 februari uit als Internationale Dag van de Moedertaal. Maar, wat als je ouders 2 verschillende talen spreken? En als je van kindsbeen af tweetalig wordt opgevoed? Kan je dan ook meerdere moedertalen hebben?
UGentenaar Evy Woumans doet onderzoek naar meertaligheid en concludeert dat het niet zo ongewoon is om meerdere moedertalen te hebben.

 

--------------

 

Dr. Evy Woemans
Kan je twee moedertalen hebben?

 

Bekijk lezing

 

 

--------------

 

 

Hoe lang is het geleden dat jij nog eens een kinderboek hebt vastgepakt? Hopelijk niet te lang geleden, want literatuurwetenschapper Vanessa Joosen (UAntwerpen) is er heilig van overtuigd dat pakweg een Harry Potter per week goed voor je is. Waarom dat is, kwam ze ons graag vertellen.

Vanessa Joosen is gespecialiseerd in Engelstalige literatuur en jeugdliteratuur. Ze heeft daarbij in het bijzonder aandacht voor de constructie van de kindertijd, volwassenheid en ouderdom in (jeugd)literatuur; postmoderne sprookjes; de internationale receptie van sprookjes, de genese van kinderboeken en de mogelijkheden van digitale hulpmiddelen bij het onderzoek naar jeugdliteratuur.

 

 

--------------

 

Prof. Vanessa Joosen
Waarom moet elke volwassene kinderboeken lezen?

 

Bekijk lezing

 

 

--------------

 


Praktisch

Spreker:

Datum: 23 maart 2021


< Kalenderoverzicht